Bewaar Advies:
We adviseren gedroogde producten droog, koel, donker en afgesloten te bewaren.
Bijvoorbeeld in een plastic bak, voerton of emmer.
Het kan anders voorkomen dat de producten verkleuren en de kwaliteit vermindert. Zonlicht kan bijvoorbeeld zorgen voor condens, broeien en verkleuring, maar ook voor afbraak van voedingsstoffen.
Omdat het om natuurlijke producten gaat, kunnen we helaas, ondanks onze zorgvuldigheid bij afwegen, verpakken, opslaan en alsmede regelmatige controles niet garanderen dat er nooit insecten, eitjes van insecten, sporen van andere gedroogde producten, zand e.d. in de geleverde producten kunnen zitten.
De voermot legt haar eitjes in/op of in de buurt van voeding, hierbij heeft de mot een duidelijke voorkeur voor koolhydraat en eiwitrijke voeding; dat is niet zo gek want als de larve uitkomt dan moet deze energierijke voeding te eten krijgen. De Volwassen Kruidenmix en Junior Kruidenmix is bijvoorbeeld een koolhydraat en eiwitrijke voeding.
Waar de larve de voeding aantast door deze op te eten, is de mot zelf in zijn geheel onschadelijk. Zowel de eitjes, de larve als de mot zijn geheel onschadelijk voor onze dieren.
De eitjes van de voermot komen pas uit als de temperatuur, langer dan een week, hoger is dan 22 °C. Pas bij deze temperatuur krijgen de eitjes een signaal om uit te komen, dit is ook de reden waarom we voermotjes met name in de zomer zien en bijna nooit in de winter.
Onze fabrikanten bestrijden voermotten, dit doen ze met een autoclaaf, deze is zeer efficiënt en werkt op basis van CO₂ op hoge druk, waardoor alles doodgaat.
Alle voedingen die in ons assortiment terug te vinden zijn maken hier gebruik van, maar toch houden sommige fabrikanten last van voermotjes helaas. Bij sommige fabrikanten duurt het productieproces langer, waardoor de motjes achteraf kans krijgen om bij de voeding te komen. Aangezien 1 mot 300 eitjes kan leggen kan het zo zijn dat er zich eitjes bevinden in het koolhydraat en – eiwitrijke voedingen die we verkopen.
Daarom is het heel belangrijk om de omstandigheden voor de motjes zo ongunstig mogelijk te maken en dat doen we door:
1) De voeding koel bewaren, < 20 ℃ is het beste
2) De voeding altijd donker te bewaren
3) De voeding altijd dicht te bewaren
4) Rondvliegende motjes direct te verwijderen
5) Een feromoonval ophangen
We adviseren onze klanten om deze 5 punten ook in acht te nemen!
Wij kunnen dus helaas geen 100% garantie geven dat er geen eitjes, wormpjes of larfjes in de voeding zitten en/of komen.
Daarom is het niet mogelijk om de producten zoals kruiden te retourneren, nieuwe producten te ontvangen, of geld terug te ontvangen van ons als je deze in de voeding vindt.
Producten zoals lijnzaadbrokjes, vlokkenmix, de losse vlokken en banaan kunnen ook in de diepvries worden bewaard. Je haalt dan elke week bijvoorbeeld een bakje uit de diepvries die je dan ontdooit en dan geeft aan je konijn of cavia.
Winkelwagen
Translate »